English language
Arhiva dešavanja iz KPR-aDrugi dio seminara Planiranje porodice 2016    
 
Trajno stručno usavršavanje Minimize

Održan drugi dio seminara "Planiranje porodice"


U utorak, 20.09.2016. godine od 9 do 17 h u OJ DZ Centar održan je drugi dio seminara "Planiranje porodice" za 14 ljekara porodične medicine iz različitih domova zdravlja Ustanove. Edukacija predstavlja nastavak prvog dijela seminara koji je održan u junu 2016. godine. Seminar je organizovalo Partnerstvo za javno zdravlje u saradnji sa Federalnim ministarstvom zdravstva i uz finansijsku podršku Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA).


Tokom drugog dijela seminara obrađivane su teme poput kriterija medicinske podobnosti za upotrebu kontracepcije, detaljno su predstavljene različite metode i sredstva kontracepcije i razmotreni su načini savjetovanja u konteksu konsultacija o planiranju porodice u ordinaciji porodičnog ljekara. Detaljni program seminara možete naći ovdje.


Predavači su bili doc.dr. Zaim Jatić, spec. porodične medicine u OJ Dom zdravlja Centar i dr. Edin Čengić, specijalista ginekolog.
Svaka sesija podrazumijevala je prezentaciju/video prezentaciju, studije slučaja, diskusije, grupni rad i rad u malim grupama, dok je na kraju seminara izvršeno testiranje učesnika. Edukacija će biti bodovana od strane Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Učesnici su ocijenili radionicu na sljedeći način: nastavne metode - 5,0, sadržaj - 5,0, trajanje - 4,8, uticaj na budući rad - 5,0.CENTAR ZA NNID
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava