English language
Arhiva dešavanja iz KPR-aEdukacija "Terapija bola" u OJ Dom zdravlja Centar    
 
Trajno stručno usavršavanje Minimize

Održana edukacija "Terapija bola" u OJ DZ Centar

U utorak, 06.09.2016. godine u OJ Dom zdravlja Centar, u periodu od 13 do 15 sati, održana je edukacija "Mišično-skeletni bol i praktični rad" za sve ljekare koji se bave ovom problematikom, kao što su specijalisti porodične medicine, ljekari koji rade u palijativi, specijalisti neurolozi, specijalisti fizijatri i drugi.

Edukaciju je organizovalo Udruženje terapije bola Bosne i Hercegovine, a teme su bile:

- Fiziologija i prenos bola, ispitivanje bola, ocjena (skale), dijagnoza i principi terapije
- Reumatski bolni sindromi i terapija
- Hronični nespecifični leđni bol, znaci upozorenja (crvene i žute zastavice) i terapija
- Hronični bolni sindromi: miofascijalni bolni sindrom, bolni sy gornjih ekstremiteta - vrat, rame, ruka i terapija

Predavači su bili dr. Amira Karkin-Tais (predsjednica Udruženja), prof.dr. Dijana Avdić (dekanesa Fakulteta zdravstvenih studija UNSA) i saradnice Fakulteta doc. Amila Jaganjac i doc. Lana Lekić.

Odlukom Ljekarske komore Kantona Sarajevo, kurs je bodovan sa 7 bodova.
Edukaciji je prisustvovalo 20 ljekara različitih profila iz OJ Centar, OJ Novo Sarajevo, OJ Stari Grad, OJ Vogošća, OJ Specijalističko-konsultativna djelatnost.

 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava