English language
Arhiva dešavanja iz KPR-aEdukacija o upravljanju medicinskim otpadom    
 
Trajno stručno usavršavanje Minimize

Edukacija o upravljanju medicinskim otpadom u JUDZKS

Imajući u vidu da je u skladu sa Pravilnikom o upravljanju medicinskim otpadom FBiH rukovodilac zdravstvene ustanove dužan osigurati obuku za zdravstvene uposlenike po pitanju tretiranja i rukovanja medicinskim otpadom, 23.11.2016. godine organizovana je edukacija o ovoj tematici za uposlenike JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.Predavač je bila dr.med.sc. Aida Vilić-Švraka, spec. higijene, zaposlenica Zavoda za javno zdravstvo FBiH.


Obuci je prisustvovalo 18 uposlenika JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo - predsjednik i članovi Odbora za upravljanje medicinskim otpadom u JUDZKS, šef Službe pravnih, kadrovskih i općih poslova, glavne sestre/tehničari Ustanove i organizacionih jedinica, kao i vozači infektivnog otpada.

CENTAR ZA NNID
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava