English language
Arhiva dešavanja iz KPR-aEdukacija u sklopu Svjetskog dana moždanog udara    
 
Novosti iz TSU Minimize

Obilježen Svjetski dan moždanog udara

U četvrtak, 29.10.2015. godine u sali Edukativnog centra OJ Dom zdravlja Centar, obilježen je Svjetski dan moždanog udara u saradnji sa Ministarstvom zdravstva Kantona Sarajevo.

Tom prilikom održan je okrugli sto na temu "Menadžment moždanog udara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti: prevencija, liječenje i rehabilitacija".

Uvodničari su bili prim.dr. Aida Tokić, spec. fizijatar, prim.dr. Sanja Batinić-Jojić, spec. urgentne medicine i dr. Tatjana Šabanić, spec. neurolog, koje su u sklopu okruglog stola održale predavanja na ovu temu za oko 50 prisutnih zdravstvenih radnika - ljekara i medicinskih sestara/tehničara iz timova porodične medicine, fizijatrije i neurologije iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Skup je pozdravila i prim.dr. Alma Kadić, predstavnica Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, istaknuvši dobru saradnju Ministarstva sa stručnjacima JUDZKS na polju prevencije, kao i mr.med.sci.prim.dr Amela Kečo, specijalista porodične medicine u OJ DZ Centar, koja je bila moderator diskusije.

Prisutnima su podijeljene brošure o moždanom udaru koje mogu distribuirati svojim pacijentima radi upoznavanja sa simptomima i faktorima rizika za moždani udar, kao i savjetima za promjenu životnih navika koje mogu doprinijeti prevenciji ovog oboljenja.

Nakon održavanja predavanja i diskusije na temu okruglog stola, za sve učesnike organizovana je zakuska.
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava