English language
Arhiva dešavanja iz KPR-aOtvaranje i vođenje bolovanja 2016    
 
Iz Ustanove Minimize

Otvaranje i vođenje bolovanja u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima

U cilju unapređenja načina otvaranja i vođenja bolovanja od strane ljekara JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, 27.10.2016. godine u prostorijama OJ Dom zdravlja Centar održan je edukativni sastanak na temu primjene zakonskih i podzakonskih akata u polju privremene spriječenosti za rad.


Sastanak su vodili prim.dr. Dženana Tanović, spec. opće medicine, pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove i dipl. pravnik Samir Felah, šef Službe pravnih, kadrovskih i općih poslova JUDZKS, a sastanku je prisustvovalo 35 ljekara i medicinskih sestara iz različitih službi Doma zdravlja Centar.

Prisutni su iskoristili ovu priliku i da sa predavačima prodiskutuju o problemima iz ove oblasti sa kojima se susreću u svakodnevnoj praksi.Edukativni sastanak na temu vođenja bolovanja već je održan u OJ Dom zdravlja Stari Grad, a u planu je da se u narednom periodu sastanci održe i u ostalim domovima zdravlja Ustanove.
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava