English language
IV Forum porodične medicine 2014.    
 
Porodična medicina Minimize

Održan IV Forum porodične medicine

Radove predstavila eminentna imena zdravstvene struke

IV Forum porodične medicine počeo je u petak, 30. maja u 18.00 sati u Velikoj Sali Općine Novi Grad, a nastavljen je u subotu 31. maja 2014. godine u sarajevskom hotelu Bristol.

Tom prilikom u Općini Novi Grad prisutnima se predstavio prof.dr Arif Smajkić sa temom Karakteristike porodičnog ljekara kao lidera u zdravstvenom sistemu, prof.dr Mehmed Kulić koji je govorio o Sekundarnoj prevenciji kardiovaskularnih bolesti, dr. Azra Durak sa temom Reguliranje hipertenzije i zaštita ciljnih organa i prim.dr.sci Zaim Jatić sa temom Trajni profesionalni razvoj u JU Dom zdravlja KS.

Prije radnog dijela, Forum su prigodnim obraćanjima otvorila mnoga eminetna imena zdravstvene struke. Prof.dr Fahrudin Kulenović istakao je da je zdravstvo stub svakog društva, ali i da je u nezahvalnoj situaciji, jer se uvijek nalazi između neograničenih želja pacijenata i veoma ograničenog budžeta. On je dodao i da je porodična medicina svijetla tačka zdravstvenog sistema, jer trpi najveći pritisak, a najčistiji je dio u smislu spominjanja mita i korupcije. Generalna direktorica JU Dom zdravlja KS, prim.dr Dženana Tanović rekla je da je ponosna na razvoj projekta porodična medicina i poželjela je svim kolegama mnogo sreće i profesionalnih uspjeha u daljem radu, uz konstataciju da se oni nalaze na prvoj liniji zdravstvenog sistema prema pacijentima.

U okviru drugog dana Foruma u Hotelu Bristol radove su prezentirala mnoga eminetna imena zdravstvene struke, među kojima su i prof.dr Nada Koluder, prof.dr Mehmed Kulić, dr. Boris Rebac, te doc.dr.sci Amra Zalihić.

Organizator IV Foruma porodične medicine je Udruženja ljekara/liječnika porodične/obiteljske medicine Podružnica Kanton Sarajevo, suorganizator je JU Dom zdravlja KS, pokrovitelj Općina Novi Grad, Glavni sponzori Bosnalijek, Sanofi, Berlinchemie, te sponzori NovoNordisk, Pfizer, Eli Lilly BiH d.o.o, Farmavita, Lek, Abbott, Takeda, Inspire HL i Bayer.

 A.Ša.

  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava