English language
PAT    
 
KPR Minimize

Počeo Program dodatne edukacije iz porodične medicine (PAT) za devetu generaciju polaznika

Deveta generacija polaznika, ljekara i sestara iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, započela je proces dodatne edukacije (PAT) u okviru projekta Porodična medicina. Novi ciklus edukacije počeo je u četvrtak, 1. decembra 2011. godine u Edukacionom centru Doma zdravlja Centar-Vrazova, a u prepunoj sali prisutnima su se na početku obratili, te zaželjeli mnogo sreće i profesionalnih izazova u daljem radu, v.d generalni direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo prim.dr Milan Miković i mr.sci.prim.dr Zaim Jatić.
 PAT

Okupljenim polaznicima projekat su stručno analizirali i detaljno predstavili i dr. Alma Kadić u ime Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, te dr. Vildana Doder ispred Ministarstva zdravstva FBiH.

PAT

Dr. Vildana Doder tom prilikom izjavila
je da su zadovoljni implementiranjem projekta Porodična medicina na nivou Federacije BiH unatoč svim objektivnim poteškaćama i da je ove godine proces nastave prvi put realiziran potpuno samostalno uz oslanjanje na vlastite kadrove što predstavlja, kako je zaključila, veliki uspjeh u akademskom smislu. U svom obraćanju Doder je istakla važnost informatizacije sistema kao i neophodnosti fokusiranja na preventivno-promotivni rad, za što će zdravstveni profesionalci u budućnosti biti i nagrađeni. Na kraju izlaganja, dr. Vildana Doder još jednom je podsjetila na tri ključne komponente Programa dodatne edukacije (PAT), a to su restruktuiranje primarne zdravstvene zaštite, unaprijeđenje kapaciteta za upravljanjem zdravstvenim sektorom i formulacija zdravstvene politike gdje se naročito ističe važnost razvojnog sistema monitoringa i evaluacije.

 PAT  PAT
Program dodatne edukacije (PAT) u periodu od 2005. do 2011. godine završilo je 486 ljekara, 1158 medicinskih sestara i tehničara, te 336 ljekara koji su prošli specijalistički program.

PRESS SLUŽBA
Arman ŠARKIĆ, dipl.soc.
  
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava