English language
Plan intramuralne edukacije 2016-2018.Predavanja Anafilaksa i Centralni venski kateter    
 
Trajno stručno usavršavanje Minimize

U okviru TSU u OJ Centar održana predavanja "Centralni venski kateter" i "Anafilaksa"


U četvrtak, 24.11.2016. godine od 13.30 do 14.45 sati u OJ Dom zdravlja Centar održana su predavanja u sklopu realizacije Plana trajnog stručnog usavršavanja 2016 - 2018. za uposlenike Službe porodične medicine.


Predavanje "Centralni venski kateter i toaleta" održala je dipl.med.sestra Advija Čustović, a predavanje "Tretman anafilaksije" održala je dr. Džanana Jatić, spec. porodične medicine.

Predavanjima je prisustvovalo 28 medicinskih sestara/tehničara i ljekara Službe porodične medicine OJ Centar, koji su oba predavanja evaluirali ocjenom 5.0, istaknuvši da su predavanja bila veoma korisna i odlično prezentirana.


Predavanja su ponovljena i 1. decembra za drugu grupu od ukupno 27 ljekara i sestara/tehničara iz Službe porodične medicine, koji su predavanja evaluirali ocjenom 4,8, uz komentar da su teme veoma kvalitetno obrađene, s akcentom na praktično izvođenje održavanja i toalete CVK-a , te interventne terapije kod anafilaktičnog šoka.


CENTAR ZA NNID
 
 

Sadržaj stranica JUDZKS treba koristiti u informativne svrhe. On ne može zamijeniti stručni savjet, dijagnozu ili liječenje ljekara. JUDZKS ne može biti odgovoran za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizići iz korištenja www.judzks.ba, te za bilo kakve propuste ili greške u sadržaju stranice.
Copyright 2005-2018. JUDZKS. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

 
Prijava